BODY TEHNIKA za zdravlje i vitalnost! 2.DIO

BODY TEHNIKA za zdravlje i vitalnost! 2.DIO

Nastavljamo s vježbama koje pridonose zdravlju i očuvanju kako kralježnice, tako i mišića, a zajedno ukomponirano donosi i lijepo oblikovano i vitalno tijelo!

Dopustite nam da nastavimo niz vježbi od proteklog četvrtka (koje možete pogledati ako ste propustili – ovdje.) koje i sami možete raditi kod kuće. Body tehnika pod stručnim je vodstvom diplomirane kineziologinje Lane Kovač koja svoje polaznice već dugi niz godina u Koprivnici uči o istom. Vježbe su isključivo aktivno-terapeutske, kao spoj poznatih tehnika vježbanja poput klasičnog pilatesa, joge, plesa i gimnastike. Ipak ćemo se čvrsto zadržati na jednoj poziciji i smjestiti ugodno na strunjaču u toploj i ugodnoj atmosferi doma. Vježbati i samo 5 minuta u danu kod kuće pridonosi mnogo tijelu, a koje će vam zasigurno i višestruko vratiti zdravljem i vitalnošću. Ako još tome ne vjerujete, možda i male situacije kroz dan budu tako neprimjetne da je upravo tome pridonosilo vježbanje koje vam predlažemo. Spretno ste požurili obaviti obaveze i doista ste potrčali pred kišu nakon dugo godina? odlično! Pomaka od proteklih objavljenih vježbi doista ima! ili… smatrate da ste danas tako vješto izbjegli skokom unatrag knjigu koja vam se omakla s ruku, no nije vas udarila? bravo! Sve su to takve sitne situacije kojih svakodnevno nismo svjesni, ali kako bismo na isto bili spremni i vitalni, budite s nama u nastavku vježanja!

Fleksibilnost je u tom slučaju važna kako biste kroz vježbe koje vam ovim člankom predstavljamo pobudite cirkulaciju, svijest i koncentraciju koja će se ovim vježbama aktivirati već u prvoj minuti. Vjerujemo da ćete osjećati lagano povećanje otkucaja srca, čime ste probudili krvotok i srce, a prilikom procesa, budite svjesni da dišete lagano i duboko kako bi i kisik koji udišete prodirao u sve stanice vašeg tijela! Stoga krenimo:

 

ZAPOČNIMO VJEŽBE ZAJEDNO:

  1. Leptir – zategnuti laktove i glavu unazad te istegnuti naprijed i dolje, paziti na stražnjicu i trbuh:

2.Čučanj – istegnuti tijelo u vis, čučanj s ravnim leđima:

3.Kruženja – preplesti prste iza glave, nagnuti se istegnutim laktovima u stranu i napraviti polukrug u drugu stranu:

4. Vaga, avion – istegnuti tijelo u vis, nagnuti se naprijed s odignutom nogom u nazad:

 

 

#ljekarnerizk