Koža lica u proljeće voli drugačiju njegu

Koža lica u proljeće voli drugačiju njegu

Znate li da krivi odabir kozmetike i postupaka može doprinijeti lošijem izgledu kože?

Zimi nam je lice izloženo hladnoći i nižim stupnjevima vlage u zraku zbog čega koža gubi elastičnost, a dolazi i do gubitka lipida (masnoće). Zato je u proljeće iznimno bitno vratiti koži vlagu i masnoće kako bismo ju zaštitili od isušivanja i pojave prvih bora te vratili gipkost.

Pripremite kožu lica za proljeće na vrijeme, vratite joj sjaj i ljepotu koju zaslužuje. Slijedite ova tri savjeta kako najbolje pripremiti kožu lica.

Redovito čistite kožu

Zaista je jako bitno čistiti kožu lica svaku večer. Naglašavam, blagim hidratantnim sredstvima poput gelova i pjenica, bez obzira o kojem tipu kože se radilo. Koža iritirana jakim i neprikladnim sredstvima podložnija je isušivanju te pojavi bora. Koristite uvijek mlaku vodu za umivanje i ispiranje sredstva. Prilikom pranja koristite nježne masažne kružne pokrete, na licu i dekolteu. Višak vode uklonite laganim tapkanjem mekim ručnikom, a odmah nakon pranja nanesite prikladan proizvod za vlaženje jer je u tom trenu koža najviše receptivna za hranjive sastojke.

Piling kože

Odumrle stanice sprječavaju prodor aktivnih sastojaka krema i smanjuju prirodan sjaj kože. Zato ih je potrebno ukloniti kako bi se koža mogla obnoviti te dubinski nahraniti. Stručnjaci preporučuju korištenje pilinga koji će odstraniti zadebljale i mrtve stanice na površini kože te tako aktivirati rad novih stanica. Rukom ili rukavicom za piling izvodite nježne, kružne pokrete na licu. Samo jednom do dva puta tjedno, a učinit ćete pravo čudo! Koža će biti zdravija i ljepša a vi sretniji i zadovoljniji.

 

 

 

Dubinski hidrirajte kožu

Kako bismo revitalizirali i vratili tonus kože, potrebna je dovoljna hidratacija. To znači da ćemo birati preparate koje u svom sastavu sadrže hijaluronsku kiselinu, vitamine i minerale kao i ulja laganije teksture dok će kolagen održati elastičnost kože. Koža će biti zategnuta i sjajna, a bore manje vidljive. Ne zaboravite na vrat i dekolte.

 

 

 

SAVJET PLUS

  • Dok mi spavamo, koža se obnavlja tijekom noći – koristite noćnu kremu koja će svojim bogatim sastavom podržati i poboljšati obnovu. Obnova je jednako neophodna za svaki tip kože. Serumi će najbolje spriječiti
    starenje kože.
  • Područje oko očiju zahtijeva posebnu njegu – koža oko očiju prva pokazuje znakove starenja jer je najtanja i najosjetljivija, a tamni kolutovi i natečenost s vremenom postaju sve vidljiviji. Stoga ju je potrebno njegovati pravilno odabranim preparatima koji potiču stvaranje prirodnog kolagena odgovornog za napet izgled kože, posvjetljuju kožu te jačaju stijenke krvnih žila.
  • Ne zaboravite, koža pamti – njegujte je pravilno i zaštitite na vrijeme.

Želite li dobiti sigurnu i stručnu preporuku za maksimalnu učinkovitost njege kože namijenjenoj upravo vama, dobro ste nam došli! Našim dugogodišnjim iskustvom i znanjem slijedit ćemo vaše želje i potrebe vaše kože, bez obzira radi li se o proizvodima nadahnutih estetskom medicinom ili proizvodima na prirodnoj osnovi. Naši ljekarnici mogu vam pomoći odrediti vaš tip i stanje kože, kako poboljšati izgled kože „iznutra“, savjetovati u pravilnom izboru njege s aktivnim sastojcima koji daju klinički dokazane rezultate. Rezervirajte svoj termin za besplatno ¨uživo¨ savjetovanje u ljekarni, online putem (mail ili inbox) ili direktno u ljekarni.