Seksualna terapeutkinja- Nataša Barolin Belić

Seksualna terapeutkinja- Nataša Barolin Belić

Seksualna terapeutkinja, Nataša Barolin Belić bavi se problemima s kojima se susreću brojni pojedinci, a koji uvelike utječu na zdrav seksualni život. 

O seksualnosti i njenim problemima još uvijek se priča s dozom nelagode. Često zbog srama ili zbunjenosti, no seksualna terapija postaje sve prihvaćenija u društvu. Pomaže u otklanjanju raznih poteškoća koje koče zdrav seksualni život.

Seksualne disfunkcije, parafilije ili poremećaji spolnog identiteta neki su od problema s kojima se pacijenti susreću.

Kada se govori u seksualnom zdravlju tada se misli na stanje slobode od bolesti, nasilja, povreda, straha, krivice i lažnih uvjerenja. Velik broj ljudi nalazi na prepreke koje stoje na putu ka njihovom seksualnom zdravlju.

Seksualna terapeutkinja

Kod tih problema uskače seksualna terapeutkinja. Nataša Barolin Belić je certificirana gestalt psihoterapeutkinja (ECP, EAGT), certificirana seksualna terapeutkinja i savjetovateljica za partnerske odnose. Završila je četverogodišnju edukaciju iz Gestalt psihoterapije na IGW-u institutu. Edukaciju iz seksualne terapije završila je u Hrvatskom društvu za seksualnu terapiju. Diplomirala je na Evanđeoskom teološkom fakultetu u Osijeku. Uz seksualne terapije povremeno radi s poslovnim ljudima na njihovim osobnim i organizacijskom promjenama vezanim uz bolju učinkovitost i organizaciju života i rada.

 

Nataša Barolin Belić, seksualna terapeutkinja
Nataša Barolin Belić, seksualna terapeutkinja

Kako se održavaju seksualne terapije?Odgovor na to pitanje vrlo je jednostavan. Seksualne terapije zapravo se održavaju u ugodnoj atmosferi. Klijenti sjede preko puta terapeutkinje i razgovaraju o njihovim smetnjama, problemima, strahovima i nadama. Seksualna terapija bavi se liječenjem seksualnih poremećaja i unaprjeđenjem seksualnog zdravlja.

Seksualno zdravlje

Kad govorimo o seksualnom zdravlju, Nataša Barolin Bilić naglašava kao su bitni njegovi elementi i naši stavovi o seksualnosti i vlastitom tijelu. Mitovi koje smo „pokupili“ rastući i upijajući izgovorene i neizgovorene riječi; poznavanje tzv. „tehnologije“ užitka, poznavanje svog tijela; poznavanje seksualnih rizika i spolno prenosivih bolesti, bliskost i povjerenje, intimnost….

Svjetska zdravstvena organizacija i Međunarodna seksološka asocijacija, definiraju seksualno zdravlje kao: Kontinuitete pozitivnih fizičkih, psihičkih i sociokulturnih iskustava povezanih sa seksualnošću. Seksualno zdravlje je mogućnost kontrole i pozitivnog iskustva naše seksualnosti i reprodukcije.