Vi pitate mi pišemo- SPF nezaobilazni “must have”

Vi pitate mi pišemo- SPF nezaobilazni “must have”

Dolaskom proljeća i sunčanijih dana naše je lice prvo koje je izloženo štetnim utjecajima sunca. Prekomjerno i nezaštićeno izlaganje lica štetnim UV zrakama može dovesti do prijevremenog starenja kože, diskoloracije, kožnih problema, a na kraju i do karcinoma.

Što je SPF?


Kratica SPF “Sun Protection Factor” označava količinu zaštite od sunca. Postoje određene vrijednosti faktora koje se kreću od 2 do 70. Niti jedan faktor ne može u potpunosti blokirati štetne UV zrake, ali je potreban kao zaštita od istih. Kremu sa zaštitnim faktorom potrebno je nanositi svaka dva sata, a zaštita se povećava linearno. SPF 15 blokira oko 93% UV zraka, SPF 39 blokira oko 97%, SPF 50 blokira oko 98%. Najčešće se preporučuje SPF 30.

Kako odabrati SPF?

Prilikom odabira odgovarajuće kreme sa zaštitnim faktorom potrebno je poznavati vlastitu kožu i način na koji ona reagira na sunce. Ako ste vrlo svijetle puti s pjegicama i vrlo lako izgorite na suncu, potrebno je koristiti veće zaštitne faktore i nanositi ih češće. Ako ste tamnije puti i brže potamnite, a rijetko izgorite, to nikako ne znači da vi možete izbjegavati zaštitne faktore. Kada se sunčamo koža apsorbira i UVA i UVB zrake. UVA zrake izazivaju prerano starenje i bore., dok su UVB glavni uzrok da izgorimo na suncu.  Obje vrste mogu dovesti do karcinoma kože. Kako biste to spriječili, čak i ako na suncu ne izgorite, zaštitni faktor je obavezni dodatak ako želite očuvati zdravlje vaše kože.

U moru proizvoda sa zaštitnim faktorima, vrlo je teško odabrati idealan za vas. U našim RIZK poslovnicama uvijek možete pitati naše osoblje za savjet i pomoć oko odabira. U nastavku vam donosimo neke od proizvoda koje možete pronaći u našem webshopu.

SKINTEGRA – SOLAR I

SOLAR I je hidratantni dnevni fluid za zaštitu od širokog spektra sunčevog zračenja (UVA + UVB) koji djeluje zaštitno protiv fotostarenja kože. Ima visoki zaštitni faktor (SPF 30) i namijenjen je svim tipovima kože, uključujući i one s problematikom osjetljivosti i reaktivnosti.

Skintegra

EUCERIN – AQUAPORIN ACTIVE SPF 25 + UVA PROTECTION

Krema Eucerin AQUAporin ACTIVE s faktorom SPF 25 i UVA zaštitom inovativna je hidracijska krema koja pojačava hidracijski sustav kože, a kožu čini podatnom, glatkom i blistavom. Istodobno štiti kožu od oštećenja uzrokovanog UVB i UVA zrakama.

Eucerin

URIAGE – BARIEDERM CICA CRÈME AU CUIVRE-ZINC SPF 50

Ova zaštitna obnavljajuća krema je idealna za krhku kožu oštećenu različitim oblicima vanjskih agresija.
Dvostruka zaštita:
– Patent Poly-2P stvara efekt flastera kako bi se izolirala i zaštitila koža od vanjskih utjecaja.
– Vrlo visoka SPF50 + krema za sunčanje štiti kožu i sprječava tragove uzrokovane ožiljcima (smeđe ili crvene mrlje).

SPF

Ne zaboravite! SPF je “must have” svakog sunčanog dana ako želite da vaša koža ostane zdrava i bez bora. Ako imate bilo kakve nedoumice oko odabira idealne SPF kreme za vas, ne ustručavajte se posjetiti nas u našim poslovnicama gdje će vam naše osoblje sa zadovoljstvom pomoći.