BODY TEHNIKA za zdravlje i vitalnost! 3.DIO – ISTEZANJE

BODY TEHNIKA za zdravlje i vitalnost! 3.DIO – ISTEZANJE

Nastavljamo s vježbama po treći puta uz stručno vodstvo naše drage kineziologinje Lane, a namjenjene za pravilno istezanje.

Dopustite nam da nastavimo niz vježbi o kojima smo pisali u protekla dva članka (koje možete pročitati ako ste propustili – ovdje.) a koje i sami možete raditi kod kuće. Body tehnika pod stručnim je vodstvom diplomirane kineziologinje Lane Kovač koja svoje polaznice već dugi niz godina u Koprivnici uči o istom. Vježbe su isključivo aktivno-terapeutske, kao spoj poznatih tehnika vježbanja poput klasičnog pilatesa, joge, plesa i gimnastike. Ako ste do sada mogli primjetiti sportske aktivnosti, zasigurno ste zamijetili ste da ni jedan sportaš neće započeti natjecanje bez neke vrste zagrijavanja i istezanja. Zagrijavanje i istezanje prije svega pripremaju vaše tijelo na vježbe i napore koji slijede, te su vrlo važni za pravilno izvođenje vježbi i za sprječavanje ozljeda.  S obzirom na to da ih je Lana prilagodila svima koji su zainteresirani isprobati vježbe kod kuće,  dovoljna je prostirka i smjernice koje ostavljamo u nastavku.

ZAPOČNIMO VJEŽBE ZAJEDNO – 3.dio:

 

1.

Bočni naklon – postaviti nogu iza noge i nagnuti se što jače na stranu s povlačenjem ruke i istezanjem bočne strane tijela.

 

 

2.

Pumpa – postaviti ruke na bedra, jedno koljeno istegnuti naprijed dok je druga ruka u zraku. Pogled prema ruci. Paziti na ravna leđa.

Za zdravlje mišića zdjelice i kuka izabrala sam tri vježbe kojima po principo otvaranja i zatvaranja zgloba kuka, povećavate gibljivost tog dijela tijela.

 

 

Što kažete o vježbama? Biste li ih isprobali u kućnoj atmosferi?

#ljekarnerizk